En flott dag på sjøen

Med spent ungdom våren 2017, satte mannskapet på Straumnes kursen ut Astafjorden. Solen skinte, fjorden blikkstille og måsen var frempå for å få seg en bit fisk.

Turen gikk fra Hellarbogen – hvor Straumnes ligger til daglig – og dagen var satt av til fiske. Gratangsfjorden er fin på den måten, for med sol og vår trekker kysttorsken inn fjorden. Et viktig redskap denne dagen, ble den klassiske «juksa». Svenskpilken dro med seg resten av agnet ned mot dybden, og det var nå tålmodighetens kunst slo inn.

 

«Ta dere god tid, så skal dere se at det blir fisk» sa Sverre Nordmo. Nordmo er til daglig leder i Gratangen kystlag, og er ofte å se om bord som stødig skipper.

Etter noen urolige minutter kjenner en av guttene at det trekker i snøret,  det rykker hardt imot! I all iveren på leting etter kysttorks, hender det at man slipper ut mye snøre, for hvem vet hvor ruggen står. Spent venter folket på dekk, for denne torsken stod dypt. Opp over ripa kommer den, og for en fangst! 4.3 kg er fin størrelsen, for en hver gratangsværing. Utover dagen ble det mer fisk på et ungt mannskap.

 

Slike turer arrangeres hyppig med skoler, lag- og foreninger. Du er også velkommen til å være med fremover, etterhvert som torsken trekker inn Astafjorden. Kontakt Kystlaget for informasjon, så skal du se at det blir fangst i hyggelige omgivelser på Gratangsfjorden.